Blog

Løst og fast fra Ellen Wolgau

Hvis vi ikke ændrer retning, ender vi dér, hvor vi er på vej hen.

Kinesisk ordsprog

De ting, som betyder mest, må aldrig være slaver af de ting, som betyder mindst.

Goethe

Mennesket flyttes ikke af begivenheder, men af deres fortolkninger af disse.

Epictetus (Ἐπίκτητος). Græsk Stoisk filosof, AD 55 – AD 135.

Vær opmærksom på dine tanker, for de bliver til ord. Vær opmærksom på dine ord, for de bliver til handlinger. Vær opmærksom på dine handlinger, for de bliver til vaner. Vær opmærksom på dine vaner, for de bliver din karakter. Vær opmærksom på din karakter, for den bliver din skæbne.

Buddhistisk filosofi

Energibevidsthed på jobbet – og redskaber til mere positiv energi!

by wolgau on 5. December 2014

Vores hjerner hænger sammen viser forskning. Og udover det kender mange af os til, at vi oplever, at vi bliver påvirket af andres energi på arbejdet. Vi er ikke i hver vores ”boble” på jobbet, men bliver gensidigt påvirket af hinandens usagte følelsesudtryk. Vi kunne også sige, at vi bliver påvirket af hinandens energier, hvad enten de er positive eller negative.

Med bevidstheden om at vi kan kommunikere uden ord mellem vores hjerner og have fokus på energien vi udtrykker og energien mellem os, energibevidstheden, kan vi måske blive mere motiveret til at tage ansvar for hvad vi fælles skaber her. Det handler ikke om, at ”vi ikke må have en dårlig dag på jobbet”. Men om hvordan vi eksplicit kommunikerer det og vælger at inddrage andre energimæssigt i en dårlig dag. Ofte kan en kort italesættelse gøre forskellen.

Vi mennesker er egocentriske. Vi tror, at det handler om os selv når nogen taler i negative vendinger eller sende negativ energi ud. Her kan vi også lære noget. Vi kan øve os i at holde os til vores egen grundenergi og sørge for at holde den ren og positiv. Så bliver vi ikke så let påvirket, og vi kan endda også være med til at skabe et godt arbejdsklima for fællesskabet.

En god øvelse er at sætte dig ned og lukke øjnene et kort øjeblik, når du er ankommet på jobbet. Scan så dit sind og se/mærk, hvordan det er denne morgen. Vi kan også kalde det ”at tjekke vejrudsigten for vores sind hver morgen”. Det betyder ikke, at vi skal lave om på noget, men at vi blot er opmærksomme på, hvad vi møder ind med.

Vi tror ofte, at vi intellektuelt skal ændre på noget, når vi bliver opmærksomme på det. Men ofte er der større gevinster at hente ved at arbejde med mindfulness, meditation og åndedrætsteknikker (udover nok søvn, sund kost og motion). Du kan evt. følge opmærksomhedsøvelsen op med en kort meditation på blot 2-5 min. Det kan gøre, at du allerede der får højnet din energi lidt. Nogle enkelte ”stille-minutter” kan ofte gøre en forskel.

Du kan også tage tre lange dybe åndedrag ind og ud gennem næsen. Eller tre vejrtrækninger, hvor din udånding er gennem munden og meget tung og dyb som et meget langt suk. Vejrtrækningen renser ud og stilner sindet. Så prøv dig frem med større opmærksomhed på din vejrtrækning. Uden vejrtrækningen er vi intet. Vi holder ofte vejret ved koncentrerede situationer, stress etc. Der er mange gavnlige effekter at hente i åndedrætsteknikker og den daglige opmærksomhed herpå.

Så: Ånd uuuud….. og hav en rigtig god dag

Læs mere

Man opdager ikke et nyt land uden at acceptere, at man taber kysten af syne i meget lang tid.

André Gide